Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Stappen
Happen en Stappen

Nieuwsbrief juli 2022

Stap deze vakantie eens heerlijk terug in de tijd

Ben jij een liefhebber van nostalgie, geschiedenis en alles wat oud is? Wandel je héél graag, maar houd je ook van verwennerij? Fantastisch, dan maken we er samen een historisch mooie wandelzomer van!Oud-Hollandse glorie in Zaandam

Klompen, kaas en karakteristieke Hollandse molens en huisje. Tijdens de wandelroute ‘Oudhollands happen in Zaandam’ stap je zo de 18e en 19e eeuw in. Gelukkig mag je wel gewoon je moderne wandelschoenen aan. Want dat loopt toch een stuk makkelijker als je 8 km gaat stappen.

Tijdens je wandeling schuif je aan bij Restaurant De Kraai. Een sfeervol en gezellig restaurant met een typische Zaanse ‘Smuiger’. Bij Brouwerij Hoop – de enige brouwerij van de Zaanstreek – kun je een tropisch biertje bestellen. Wat denk je van een flesje ‘De perfecte zomerdag’?

Ontdek Oudhollands happen in ZaandamNeem een duik in ons waterverleden

Water in Nederland is niet alleen prachtig. Het is ook historie. Tijdens de Waterlinie Wandel Experience valt heel veel te ontdekken en te bewonderen. Deze wandeling vertelt een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Stap je mee?

Leuk om te weten is dat je onderweg een soepje krijgt bij Fort WKU, een maatschappelijke onderneming waar ook mensen met een kwetsbaarheid of beperking werken. Gastvrijheid staat hier heel hoog in het vaandel!

Bij Jonkheer De Ram – waar je de Experience start en eindigt – eet je in een prachtig monumentaal pand uit 1788. Op het terras bij dit restaurant kun je volop genieten van de dorpse kern van Schalkwijk, de landelijke ligging en het buitenleven.

Bekijk De Waterlinie Wandel ExperienceIn de voetsporen van de Romeinen

De omgeving van Aardenburg in Zeeuws-Vlaanderen is een spannende plek voor een Happen en Stappen-wandeling. Het stadje zelf ademt geschiedenis. Zo’n 8000 jaar geleden woonden op deze plek al mensen. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden.

De Sint Baafskerk is het oudste gebouw van het Aardenburg. Deze unieke Scheldegotiek-kerk behoort tot de topmonumenten van Nederland. Vanzelfsprekend zit deze mooie kerk op jouw wandelroute.

Ontdek In de voetsporen van de Romeinen

Schilderachtig stappen door Etten-Leur

In de zomer van 1881 maakte schilder Vincent van Gogh veel tekeningen en schetsen in Etten-Leur en omgeving. Hij was toen nog beginnend kunstenaar en woonde tijdelijk bij zijn ouders in de pastorie naast de Nederlands Hervormde Kerk waar Vincents vader dominee was.

Speciaal voor alle geschiedenis- en kunstfanaten hebben wij een hele mooie Happen en Stappen-route samengesteld, waarbij je in de voetsporen treedt van de wereldberoemde kunstenaar.

Bekijk Ontdek Etten-Leur in de sporen van Vincent van GoghGroene route met een oud zilveren randje

Groen en zilver. Dat matcht prima! Je zult het ervaren tijdens de route ‘Happen in het Groene Hart’, waarbij je niet alleen in het groen wandelt, maar ook door Schoonhoven. En laat dat nou net de ‘Zilverstad van Nederland’ zijn.

Naast de rijke historie op het gebied van zilver is Schoonhoven ook nog een vestingstad én het maakte vroeger deel uit van de Hollandse Waterlinie. Meer dan genoeg te ontdekken dus tijdens deze prachtige Happen en Stappen-tocht!

Bekijk Happen in het Groene Hart
Facebook Instagram

Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.