De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Oudhollands happen in Zaandam - 8 km.

7,5 / 10
134 evaluatie(s)

Klompen, kaas en karakteristieke molens: Zaandam is op en top Oudhollandse glorie. Stap mee tussen Hollandse huisjes met groen-witte gevels en beleef de 19e eeuw.

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. Meer informatie over de mogelijke starttijden vindt u onder 'aanvullende informatie'. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Proeflokaal Hoop doet eten
Indien u ervoor kiest om te starten bij Proeflokaal Hoop doet eten ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Proeflokaal Hoop doet eten.
- Vervolgens wandelt u verder naar Restaurant de Kraai voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Proeflokaal Hoop doet eten waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Start bij Restaurant de Kraai
Indien u ervoor kiest om te starten bij Restaurant de Kraai ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Restaurant de Kraai.
- Vervolgens wandelt u verder naar Proeflokaal Hoop doet eten voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Restaurant de Kraai waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant de Kraai Restaurant de Kraai
Kraaienpad 1
1509 AX Zaandam
075-6156403
www.dekraai.nl

Proeflokaal Hoop doet eten Proeflokaal Hoop doet eten
Lagedijk 69-71
1544 BC Zaandijk
075-2047000
www.brouwerijhoop.nlPraktische informatie

Er zijn verschillende B&B's in Zaandam waar u een overnachting kunt boeken. Bij Proeflokaal Hoop doet eten kunt u direct bij het restaurant gratis parkeren. Bij Restaurant de Kraai kunt u gratis parkeren net over de brug op het Schoolpad, Zaandijk op 850 meter loopafstand. Da Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en op het terras. Bij Proeflokaal Hoop doet eten zijn honden ook binnen aangelijnd toegestaan. Bereikbaar per trein via station Zaanse Schans.. Bij beide ondernemingen is gratis WIFI aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Niet geopend op maandag Niet geopend op dinsdag Niet geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Deze route kan op maandag, dinsdag en woensdag niet gewandeld worden.

Let op
- Het ochtendarrangement kan enkel te gestart worden bij Restaurant de Kraai.
- In de maanden november, december, januari en februari sluit Restaurant de Kraai om 17.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden.
- Van mei t/m september steekt u onderweg met een voetveer over. De kosten bedragen € 1,00 per persoon, deze dient u contant te betalen.
- De Zaanse Schans is een bekende toeristische trekpleister gelieve rekening te houden met drukte op de route in de vakantieperiode en op feestdagen.  

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.
- Op dit moment vaart de voetveer op deze route niet i.v.m. de coronamaatregelen. U ontvangt bij het startpunt een alternatieve route zonder pontje. 

Parkeren
U kunt gratis parkeren net over de brug op het Schoolpad, Zaandijk op 850 meter loopafstand.* Dagtarief parkeren op de Zaanse Schans is €12,- (vanaf 2020). Bij Brouwerij Hoop is direct bij het restaurant gratis parkeergelegenheid. 

Wilt u in het weekend gaan Happen en Stappen?
Indien u in het weekend wenst te gaan Happen en Stappen, raden wij u aan uiterlijk drie dagen voorafgaand te reserveren. Wanneer u later reserveert kunnen wij de beschikbaarheid niet meer garanderen.
Het kan zijn als er een dag voorafgaand wordt geserveerd er dan er geen beschikbaarheid meer is. 
Mocht u zeker willen zijn van beschikbaarheid, neem dan voorafgaand contact op via info@happenenstappen.nl.

Grote groepen
Indien u deze route met meer dan 10 personen wilt Happen en Stappen kunt u enkel starten bij Restaurant de Kraai.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route