De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Waterlinie Wandel Experience - 10 km.

8,2 / 10
109 evaluatie(s)

Ver weg van de drukte, midden in het Linielandschap, diep verscholen in de natuur duiken ze plots voor je op als je een polderweggetje inslaat: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Natuur, cultuur, water en geschiedenis zijn hier met elkaar verbonden en vertellen een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Stap je mee?

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Jonkheer de Ram
Deze route is enkel te starten bij Jonkheer de Ram. Uw Happen en Stappen dagje ziet er dan als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Jonkheer de Ram.
- Vervolgens wandelt u verder naar Fort WKU voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Jonkheer de Ram waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Jonkheer De Ram Jonkheer De Ram
Jonkheer Ramweg 22
3998 JR Schalkwijk
030-6368583
schalkwijk.jonkheer-deram.nl

Fort WKU Fort WKU
Lange Uitweg 42A
3999 WL Tull en't Waal
030-6342199
www.fortwku.nlPraktische informatie

U kunt overnachten bij Fort WKU met een tent, dit dient vooraf gereserveerd te worden. Gratis parkeergelegenheid aanwezig bij beide ondernemingen. Honden zijn niet toegestaan op deze route. Het startpunt van de route is per bus bereikbaar. U kunt ook de U-flex bus vanaf station Houten en station Houten/Castellum nemen.  Er is gratis WIFI aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Niet geopend op maandag Geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag kan deze route niet gewandeld worden

- Vanaf 17 oktober kan deze route op zaterdag en zondag niet gewandeld worden. 

Let op
- Deze route is enkel te starten bij Jonkheer de Ram.
- Van 1 april tot 1 oktober kan het ochtend arrangement enkel om 11.00 uur gestart worden.
- Van 1 oktober tot 1 april kan het ochtendarrangement niet geboekt worden.

Parkeren
TOP Eiland van Schalkwijk, Provincialeweg 1 in Schalkwijk. Het startpunt is 7 dagen per week bereikbaar met de bus van Uflex. Deze bus rijdt op bestelling. Reserveren kan via: u-ov.info/reizen/u-flex tot 30 minuten voor vertrek. De parkeerplaats hoort zowel bij TOP Eiland van Schalkwijk als bij restaurant Pand Pannenkoek. Je kunt hier ook parkeren als je geen gebruik maakt van Pand Pannenkoek.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.Coronamaatregelen:

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route