De lekkerste wandeltochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Verrukkelijk vertier in Valkenburg - 16 km.

7,6 / 10
9 evaluatie(s)

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister. In Valkenburg, midden in de Euregio, voelt u bijna letterlijk de hartslag van Europa.

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€ 21,95 p.p.) of het middagarrangement (€ 27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Hotel Le Baroudeur
Indien u ervoor kiest om te starten bij Hotel Le Baroudeur ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Hotel Le Baroudeur. 
- Vervolgens wandelt u verder naar Dinercafé Amadeus voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Hotel Le Baroudeur waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Start bij Dinercafé Amadeus
Indien u ervoor kiest om te starten bij Dinercafé Amadeus ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Dinercafé Amadeus.
- Vervolgens wandelt u verder naar Hotel Le Baroudeur voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Dinercafé Amadeus waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Dinercafé Amadeus Dinercafé Amadeus
Grendelplein 9
6301 BS Valkenburg
043-601 68 46
www.dinercafeamadeus.nl

Hotel Le Baroudeur Hotel Le Baroudeur
Daalhemerweg 140
6301 BM Valkenburg
043-6012098
www.lebaroudeur.nlPraktische informatie

Overnachting mogelijk bij Hotel Le Baroudeur Parkeren is bij beide startpunten niet gratis. Het dagtarief voor 24 uur bedraagt € 8,00. Honden zijn niet toegestaan op deze route. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij beide restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Geopend op maandag Geopend op dinsdag Niet geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Van september t/m juni kan deze route niet op woensdag gewandeld worden.

Let op
- Het middagarrangement kan enkel gestart worden bij Dinercafé Amadeus. 
- Het middagarrangement kan enkel om 12.30 uur gestart worden bij Dinercafé Amadeus. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants uitsluitend mogelijk om gebruik te maken van takeaway. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Op dit moment zijn de terrassen geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden tijdens uw dagje Happen en Stappen.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Parkeermogelijkheden
Parkeren is bij beide startpunten niet gratis.
Het dagtarief voor 24 uur bedraagt € 8,00 en dit tarief geldt op de volgende parkeerplaatsen: Odapark, Polfermolen, Valkenheim/Burgemeester Henssingel en Geulpark.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route