De lekkerste wandeltochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Belevenissen in Bergen aan Zee - 16 km.

8,0 / 10
221 evaluatie(s)

Stap mee door een van de meest geliefde plaatsen aan de Noordzeekust. Perfect gedurende ieder seizoen en ideaal om een dagje te wandelen en uit te waaien. Wissel strand af met duinen en bossen en geniet ondertussen van heerlijke gerechten.

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Hotel Meyer & Grand Café Maz
Indien u ervoor kiest om te starten bij Hotel Meyer & Grand Café Maz ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Hotel Meyer & Grand Café Maz.
- Vervolgens wandelt u verder naar Zilt Bergen aan Zee voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Hotel Meyer & Grand Café Maz waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Start bij Zilt Bergen aan Zee
Indien u ervoor kiest om te starten bij Zilt Bergen aan Zee ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Zilt Bergen aan Zee.
- Vervolgens wandelt u verder naar Hotel Meyer & Grand Café Maz voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Zilt Bergen aan Zee waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Meyer & Grand Café Maz Hotel Meyer & Grand Café Maz
Jacob Kalffweg 4
1865 AR Bergen aan Zee
072-5812488
www.hotelmeyer.nl

Zilt Bergen aan Zee Zilt Bergen aan Zee
C.F. Zeiler Boulevard 12
1865 BB Bergen aan Zee
072-5817004
www.ziltbergenaanzee.nlPraktische informatie

Overnachtingen beschikbaar bij Hotel Meyer Gratis parkeren mogelijk bij Hotel Meyer. U dient hiervoor echter wel een parkeervergunning op te halen, daarbij wordt een borg gevraagd van € 20,-., Bij Zilt Bergen aan Zee is het betaald parkeren. Honden zijn toegestaan, echter moeten ze van 1 april tot 1 oktober aan de lijn Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij beide ondernemingen aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Geopend op maandag Geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op 28 en 29 november kan deze route niet gewandeld worden. 
- Op 5, 6, 12, 13, 19, 20, 21 en 27 december kan deze route niet gewandeld worden. 
- Op 3, 4, 9 en 10 januari kan deze route niet gewandeld worden. 

Let op
- Een duinkaart is verplicht bij deze wandeling en kan gratis verkregen worden bij Hotel Meyer & Grand Café Maz, ook als u start bij Zilt Bergen aan Zee.
- In de winterperiode (tussen 1 oktober en 1 mei) mogen honden los op het strand. In de zomermaanden (tussen 1 mei en 1 oktober) mogen honden alleen los tussen 19:00 uur 's avonds en 10:00 uur 's ochtends. Na 10:00 uur moeten honden aan de lijn.
- De route is niet rolstoelvriendelijk.

Parkeren
- Gratis parkeren is mogelijk bij Hotel Meyer. U dient hiervoor echter wel een parkeervergunning op te halen, daarbij wordt een borg gevraagd van € 20,-., Bij Zilt Bergen aan Zee is het betaald parkeren.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route