De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Marcheren door magnifiek Drenthe - 13 km.

8,1 / 10
224 evaluatie(s)

Stap mee door twee brinkdorpen in Drenthe en ontdek niet alleen prachtige natuur, maar ook monumentale boerderijen en dorpskernen. Stap mee door het heden, maar beleef het verleden met deze prachtige route door magnifiek Drenthe!

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Starten is alleen mogelijk bij Abdij de Westerburcht
Indien u ervoor kiest om te starten bij Abdij de Westerburcht ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Abdij de Westerburcht.
- Vervolgens wandelt u verder naar De Schenkerij voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Abdij de Westerburcht waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Abdij de Westerburcht Abdij de Westerburcht
Hoofdstraat 7
9431 AB Westerbork
0593-331238
www.westerburcht.nl

De Schenkerij De Schenkerij
Schoolstraat 1a
9441 PE Orvelte
0593-322525
www.deschenkerij.nlPraktische informatie

Overnachten is mogelijk bij Abdij de Westerburcht. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Abdij de Westerburcht of neem direct contact op. U kunt bij Westerburcht gratis parkeren. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Het dichtstbijzijnde station is Beilen en ligt 8 km van beide startpunten. Bij beide ondernemingen is WIFI aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Geopend op maandag Geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Niet geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op vrijdag kan deze route niet gewandeld worden.

- Op feestdagen kan deze route niet gewandeld worden.

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden bij Abdij de Westerburcht.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route