De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Stappen door de Chaamse bossen - 16 km.

8,1 / 10
63 evaluatie(s)

Stappend door de Baronie vind je al snel de rust waar je naar onderweg was. Deze streek was onderdeel van het machtige hertogdom Brabant met Nassau-stad Breda als middelpunt. De Chaamse bossen maken deel uit van een uitgestrekt bosgebied van ruim 1300 hectare dat loopt van Alphen tot Breda. Oorspronkelijk aangeplant door de Staat als een productiebos voor industriehout voor de kolenmijnen in Limburg. Nu wordt het ‘dennenbos’ verrijkt met loofbomen en komen er open vlaktes.  Een grote afwisseling van bossen, open plekken, weilanden en prachtige uitzichten is hiervan het resultaat! 

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€23,95 p.p.) of het middagarrangement (€29,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij De Hooikar
Indien u ervoor kiest om te starten bij De Hooikar ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij De Hooikar.
- Vervolgens wandelt u verder naar De Steengroeve voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar De Hooikar waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Start bij De Steengroeve 
Indien u ervoor kiest om te starten bij De Steengroeve ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij De Steengroeve.
- Vervolgens wandelt u verder naar De Hooikar voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar De Steengroevewaar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Hooikar De Hooikar
Alphenseweg 14a
5126 PN Gilze
0161-451387
www.hooikar.nl

De Steengroeve De Steengroeve
Industriestraat 24
4861 PR Chaam
0161-491343
www.steengroeve.nlPraktische informatie

Geen overnachtingsmogelijkheden bekend. Gratis parkeren bij het startpunt mogelijk. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij beide restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Niet geopend op maandag Niet geopend op dinsdag Geopend op woensdag Niet geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2023
- Op maandag kan deze route niet gewandeld worden. 

- Op 13, 14 en 15 oktober kan deze route niet gewandeld worden.
- Op 11 november kan deze route niet gewandeld worden.

- Van oktober t/m februari kan deze route op maandag, dinsdag en donderdag niet gewandeld worden.

Let op
- Wanneer u in de periode van november t/m maart van woensdag t/m zaterdag wilt gaan wandelen en wilt starten bij de Hooikar kan dit enkel om 11.00 uur.
- Wanneer u in de periode van november t/m februari op woensdag of vrijdag het ochtendarrangement wilt wandelen kunt u enkel starten bij De Hooikar.

Samenwerking
Deze route is opgezet in samenwerking met Toerisme de Baronie. Meer informatie over alle routes en mogelijkheden vindt u op https://toerismedebaronie.nl/eropuit/wandelen/happenenstappen/.

Happen en Stappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route