De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De schilderachtige Veluwe - 19 km.

8,0 / 10
159 evaluatie(s)

Vanaf de 19e eeuw trokken ‘kapitalisten’ in de zomer naar dit gebied. Toen al was de Veluwe een populaire vakantiebestemming. Later volgden kunstenaars die zich lieten inspireren door het rauwe boerenleven op de arme zandgronden. Houtwallen, hoeves en heidevelden werden met penseel en kwast op doek vastgelegd. Maar er gaat natuurlijk niets boven een authentieke ervaring, dus trek de wandelschoenen aan en ontdek de schilderachtige Veluwe.

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken.

Start bij Veluwe Hotel Stakenberg
Indien u ervoor kiest om te starten bij Veluwe Hotel Stakenberg ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Veluwe Hotel Stakenberg .
- Vervolgens wandelt u verder naar Pannenkoekenhuis de Boswachter voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Veluwe Hotel Stakenberg waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Start bij Pannenkoekenhuis de Boswachter
Indien u ervoor kiest om te starten bij Pannenkoekenhuis de Boswachter ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Pannenkoekenhuis de Boswachter .
- Vervolgens wandelt u verder naar Veluwe Hotel Stakenberg voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Pannenkoekenhuis de Boswachter waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Veluwe Hotel Stakenberg Veluwe Hotel Stakenberg
Stakenberg 86
8075 RH Elspeet
0577-491271
www.stakenberg.nl

Pannenkoekenhuis de Boswachter Pannenkoekenhuis de Boswachter
Elspeterbosweg 11
8076 RA Vierhouten
0577-411411
www.pannenkoekenhuisdeboswachter.nlPraktische informatie

U kunt bij Veluwe Hotel Stakenberg of Hotel de Vossenberg een hotelovernachting boeken Bij beide restaurants kunt u gratis parkeren Toegestaan mits aangelijnd Het dichtbijzijnde station is station Nunspeet,u dient dan te starten bij Pannekoekenhuis de Boswachter, dit is bereikbaar met bus 112 Bij beide restaurants is Wifi aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Niet geopend op maandag Niet geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022
Deze route kan op dit moment niet gewandeld worden.

Let op
- Indien u het ochtendarrangement wenst te starten bij Pannenkoekenhuis de Boswachter, dan kunt u enkel om 11.00 uur starten.
- Deze route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route