De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Stappen over de Sallandse Heuvelrug - 29 km.

7,7 / 10
13 evaluatie(s)

Het gebied is ontstaan door machtig natuurgeweld tijdens de laatste ijstijd. Het resultaat anno nu: 35 km2 aan bossen en uitgestrekte heidevelden. Maak kennis met een van de grootste droge heidegebieden van West-Europa, waar korhoenders, nachtzwaluwen en zandhagedissen vrij spel hebben…

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarragnement op de dagen maandag t/m zaterdag kiezen voor een starttijd van 10.30 of 11.00 uur en op zondag kunt u kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Partyboerderij de Sallandshoeve
Indien u ervoor kiest om te starten bij Partyboerderij de Sallandshoeve ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Partyboerderij de Sallandshoeve.
- Vervolgens wandelt u verder naar Restaurant Zalencentrum in de Tonne voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Partyboerderij de Sallandshoeve waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Start bij Restaurant Zalencentrum in de Tonne
Indien u ervoor kiest om te starten bij Restaurant Zalencentrum in de Tonne ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Restaurant Zalencentrum in de Tonne.
- Vervolgens wandelt u verder naar Partyboerderij de Sallandshoeve voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Restaurant Zalencentrum in de Tonne waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Boerderij Sallandshoeve Boerderij Sallandshoeve
Holterweg 85a
8112 AE Nieuw Heeten
0572-321630
www.boerderijsallandshoeve.nl

Restaurant In de Tonne Restaurant In de Tonne
Dorpsstraat 66
7447 CT Hellendoorn
0548-654265
www.indetonne.nlPraktische informatie

Geen overnachtingsmogelijkheden bekend. Bij beide restaurants kunt u gratis parkeren. Honden zijn toegestaan op delen van deze route. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Aanwezig bij beide restaurants.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Niet geopend op maandag Niet geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gewandeld worden.

Let op
- Van woensdag t/m vrijdag kan het ochtendarrangement niet gewandeld worden. 
- Van woensdag t/m vrijdag kan het middagarrangement enkel gestart worden bij Restaurant Zalencentrum in de Tonne. 
- Op zaterdag en zondag kan het ochtendarrangement de route enkel gestart worden bij Restaurant Zalencentrum in de Tonne en vanaf 10.30 uur.
- In sommige delen van de Sallandse Heuvelrug zijn honden niet toegestaan.
- Deze route is niet rolstoeltoegankelijk.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route