De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŰ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Linie lopen langs de Lek - 17 km.

8,1 / 10
60 evaluatie(s)

Ver weg van de drukte, midden in het Linielandschap, diep verscholen in de natuur duiken ze plots voor je op als je een polderweggetje inslaat: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Natuur, cultuur, water en geschiedenis zijn hier met elkaar verbonden en vertellen een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Stap je mee?

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Hajé
Deze route is enkel te starten bij Hajé. Uw Happen en Stappen dagje ziet er dan als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Hajé.
- Vervolgens wandelt u verder naar Fort Werk voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Hajé waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

HajÚ Linielanding HajÚ Linielanding
Waterliniedok 1
3433 NV Nieuwegein
030-3035335
www.haje.nu/restaurant-nieuwegein

Fort WKU Fort WKU
Lange Uitweg 42A
3999 WL Tull en't Waal
030-6342199
www.fortwku.nlPraktische informatie

U kunt overnachten bij Fort WKU met een tent, dit dient vooraf gereserveerd te worden. U kunt gratis parkeren bij Hajé. Honden zijn binnen en buiten toegestaan, mits aangelijnd. Er rijdt 7 dagen een bus van U-flex, vanaf zowel station Houten Castellum als station Houten.U dient dan minimaal half uur van tevoren bellen: www.u-ov.info/reizen/u-flex Er is gratis WIFI aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Geopend op maandag Geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Deze route kan 7 dagen per week gewandeld worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Het is in deze periode enkel mogelijk om een reservering te plaatsen voor maximaal 4 personen per gezelschap. Tevens kunnen wij niet garanderen dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip. 

Let op
- Deze route is enkel te starten bij Hajé.
- Er rijdt 7 dagen een bus van U-flex, vanaf zowel station Houten Castellum als station Houten.U dient dan minimaal half uur van tevoren bellen: www.u-ov.info/reizen/u-flex

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route