De lekkerste wandeltochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Linie lopen langs de Lek - 17 km.

8,2 / 10
17 evaluatie(s)
Ver weg van de drukte, midden in het Linielandschap, diep verscholen in de natuur duiken ze plots voor je op als je een polderweggetje inslaat: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Natuur, cultuur, water en geschiedenis zijn hier met elkaar verbonden en vertellen een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Stap je mee?

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken.

Start bij Hajé
Deze route is enkel te starten bij Hajé. Uw Happen en Stappen dagje ziet er dan als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Hajé.
- Vervolgens wandelt u verder naar Fort Werk voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Hajé waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hajé Linielanding Hajé Linielanding
Waterliniedok 1
3433 NV Nieuwegein
030-3035335
www.haje.nu/restaurant-nieuwegein

Fort WKU Fort WKU
Lange Uitweg 42A
3999 WL Tull en't Waal
030-6342199
www.fortwku.nlPraktische informatie

U kunt overnachten bij Fort WKU met een tent, dit dient vooraf gereserveerd te worden. U kunt gratis parkeren bij Hajé. Honden zijn binnen en buiten toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Geen WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Geopend op maandag Geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Van november t/m maart kan deze route op zaterdag en zondag niet gewandeld worden.

***ACTIE***
Vanaf 14 april 2018 t/m 30 september kunt u iedere zondag deelnemen aan een rondleiding op Fort Honswijk, het Grootste Rijksmonument van Nederland.
Om dit te vieren bieden wij voor de eerste 50 personen het 2e arrangement gratis aan (Happen en Stappen inclusief rondleiding op Fort Honswijk). Wees er dus snel bij!

Om gebruik te maken van deze actie, kunt u een boeking plaatsen via de website met een starttijd van 10.00 of 10.30 uur en daarbij bij opmerkingen vermelden Ik wens gebruik te maken van de actie ‘tweede arrangement gratis voor de eerste vijftig personen’ . Daarbij kunt u aangeven of u graag met een lunch of met een hoofdgerecht zou willen afsluiten. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen en indien u binnen de eerste vijftig personen valt, storten wij u de vergoeding voor één persoon terug. Hierin wordt dan ook de keuze voor lunch/hoofdgerecht verwerkt.

Na het weekend van 14 en 15 april 2018 kan de rondleiding iedere zondag bij het Happen en Stappen arrangement geboekt worden. De kosten van deze rondleiding bedragen €4,50 per persoon, maar wij bieden hiervoor voor iedereen het tweede kaartje voor de rondleiding gratis aan! U kunt hiervoor uw boeking plaatsen via onze website met een starttijd van 10.00 of 10.30 uur en daarbij bij opmerkingen vermelden ‘Ik wil graag een rondleiding op Fort Honswijk. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen, de rondleiding inplannen en u de aanvullende betaalgegevens toesturen.

Let op
- Deze route is enkel te starten bij Hajé.
- Vanaf 27 oktober 2018 tot 6 april 2019 sluit Fort WKU haar keuken om 15:00 uur. Gelieve voor dit tijdstip te arriveren zodat zij u nog een smakelijk soepje kunnen serveren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route