De lekkerste wandeltochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Stapvoets door de Belgische Kempen - 11 km.

7,9 / 10
101 evaluatie(s)

Wandelend over smalle paadjes, langs beekjes en door bossen, trekken eeuwenoude hoeves en watermolens aan het oog voorbij. Goed opletten, want hier groeit, bloeit, kruipt, klimt en vliegt heel wat voorbij. Wie door de Abeekvallei trekt, hoeft zich geen moment te vervelen.

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf bij welke van de 2 aangesloten restaurants op deze route u wilt starten. Daarnaast bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Hotel-Brasserie de Hoogmolen
Indien u ervoor kiest om te starten bij Hotel-Brasserie de Hoogmolen ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Hotel-Brasserie de Hoogmolen.
- Vervolgens wandelt u verder naar Het Pleintje voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Hotel-Brasserie de Hoogmolen waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Start bij Het Pleintje
Indien u ervoor kiest om te starten bij Het Pleintje ziet uw Happen en Stappen dagje er als volgt uit:
- Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij Het Pleintje.
- Vervolgens wandelt u verder naar Hotel-Brasserie de Hoogmolen voor een smakelijk soepje.
- Daarna wandelt u terug naar Het Pleintje waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Stappen route!Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel-Brasserie de Hoogmolen Hotel-Brasserie de Hoogmolen
Hoogmolenweg 15
3670 Ellikom
0032-11666047
www.hoogmolen.be

Het Pleintje Het Pleintje
Kerkplein 4
3670 Meeuwen-Gruitrode
0032-11792517
www.hetpleintjemeeuwen.bePraktische informatie

U kunt rechtstreeks een hotelovernachting boeken bij de Hoogmolen U kunt bij beide ondernemingen gratis parkeren Enkel aangelijnd toegestaan op het terras. Startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij beide ondernemingen beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Geopend op zondag Niet geopend op maandag Geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Niet geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- In België is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants. Tevens is een mondkapje verplicht in winkels en het openbaar vervoer. Gelieve hier rekening mee te houden. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Wanneer u het ochtendarrangement bij Hotel-Brasserie Hoogmolen wilt starten, kan dit enkel om 11.00 uur.
- Deze route is niet rolstoelvriendelijk.

Deze route is te wandelen via de Happen en Stappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere wandeltocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Wandelt u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te wandelen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenenstappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route